Huittisen ympäristö on sijaintinsa puolesta erinomainen matkakohde. Se sijaitsee solmukohdassa Pori-Helsinki ja Turku-Tampere – teiden risteyksessä eteläisessä Satakunnassa. Ajomatka isoihin kaupunkeihin, kuten Tampereelle ja Turkuun, on lyhyt, eikä Helsinkikään ole kaulana. Tampereelta Huittisille ajaa noin tunnissa. Huittinen tarjoaa vieraliljalle lukuisia erilaisia elämyksiä ja mieleenpainuvia kokemuksia. Koska kyseessä on pieni kaupunki maaseudun kupeessa, alue sopii erinomaisesti luonto- ja maaseutumatkailukohteeksi. Alueella on upeaa luontoa ja virkistäytymismahdollisuuksia koko perheelle, pariskunnille tai rentoutumista kaipaavalle sinkulle.

Ripovuori on visiitin arvoinen

Yksi Huittisten alueen mielenkiintoisimmista ja pidetyimmistä luontokohteista on epäilemättä Ripovuoren näköalapaikka. Se tarjoaa todella viehättävän näkymän Kokemäenjoelle, ja kokonaisuudessaan satakuntalaiseen luonto- ja kulttuurimaisemaan. Ja mikä parasta, Ripovuori ei ole ainoastaan aurinkoisten kesäpäivien kohde, vaan se vetää ihmisiä ympäri vuoden säistä riippumatta. Valitse säähän sopiva vaatetus, ja koe upea suomalainen maaseutu-, luonto- ja kulttuurimaisema yhdellä silmäyksellä.

Joet raidoittavat maisemaa

Huittisten seudulla kulkee viisi luonnonkaunista jokea. Suurin, ja kaikkien tuntema joki on tietenkin Kokemäenjoki, joka on kuin luotu sekä veneilyyn, että kalastukseen. Joen varrelta voi löytää muitakin luontokohteita, joista merkittävin lienee Puurijärven-Isonsuon kansallispuisto.

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto on yksi parhaista alueista lintujen bongaukseen Suomessa, ja sitä luonnehditaan usein yhdeksi Etelä-Suomen rikkaimmista lintujärvistä. Alue onkin suunniteltu lintujen ystäviä silmällä pitäen: lintujen bongauspaikat on helppo löytää, sillä puistoon on rakennettu kolme merkittyä reittiä (0,5–2 km), jotka kaikki kulkevat lintutorneille. Puurijärvi ja Isosuo vetävät lintubongareita ymmärrettävistä syistä: alue ylittää kansallisesti arvokkaan lintualueen eli FINIBA-alueen kriteerit yhdeksän lintulajin osalta.

Muut nähtävyydet

Vaikka Huittisten seutu epäilemättä onkin monen mielessä ensisijaisesti luontokohde, on hyvä muistaa, että alueelta löytyy runsaasti muutakin nähtävää ja koettavaa. Luonto ei ole ainoa vetonaula alueella.

Yksi varsin omaperäinen ja uniikki matkailukohde on Huittisten Pahkaparatiisi. Tästä erikoisesta näyttelystä löytyy 4250 pahkaesinettä. Pahkaparatiisi on Tasavallan Presidentin palkitsema matkailunähtävyys, joka juhlistaa luonnon monimuotoisuutta ja sen erikoisuuksia. Kohdetta kutsutaan usein kunnianimellä Matkailun Helmi. Näyttelyn lisäksi paikalta löytyy mukava kahvila, sekä matkamuistomyymälä, josta voi ostaa teemaan sopivia, taatusti erottuvia muistoja itselleen tai läheisilleen.

Toinen, lähes pakollinen vierailukohde on suomalaista kansallisperintöä kunnioittava ja korostava Pitsi-Pirtti, jossa päästään tutustumaan suomalaiseen käsityöosaamiseen. Tämä Eeva-Liisa Kortelahden nyplättyjen pitsien näyttely avaa ja näyttää konkreettisesti, mitä käsitöihin perustuva kulttuurihistoria ja perinteet ovat. Toinen toistaan hienompi työ saa vierailijan harkitsemaan itsekin käsityöläiseksi ryhtymistä. Pitsi-Pirtissä on kokonaiset 500 nyplättyä pitsityötä yleisön ihailtavaksi. Esillä on hyvin monenlaisia töitä: käytännöllisempiä arkituotteita kuten liinoja, liivejä ja kauluksia, sekä erilaisia koriste-esineitä, koruja ja tauluja. Pitsi-Pirtti on auki sopimuksen mukaan huhti- ja lokakuun välillä.

Käsitöitä pääsee ihailemaan Huittisten alueella myös erityisessä, asialle omistetussa tapahtumassa, eli loppukesästä järjestettävillä Käsityön Perinnepäivillä. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus tutustua sekä perinnekäsitöihin, että uudempiin käsityövirtauksiin. Parasta antia on päästä tapaamaan ihmisiä, jotka joko harrastuksen, tai työn kautta ovat vihkiytyneet käsitöiden pariin. Perinnepäivät -tapahtuma on ilmainen kaikille osallistujille, ja se tarjoaa käsityöläisille mahdollisuuden myydä omia tuotteitaan.

Vauhdikkaampien käänteiden ja musiikin ystävät löytävät itsensä usein Tanssipaikka Hirvensuulista. Kyseessä on suosittu tanssipaikka, joka vetää tanssin, musiikin ja rennon yhdessäolon ystäviä kauempaakin. Hirvensuulissa järjestetään tanssit keskiviikkoisin ja lauantaisin, jolloin lavalle nousee rakastettuja ja pidettyjä artisteja. Alueella on savuton kahvio, B-oikeudet, sekä vuokrattavia huoneita ja aittoja nille, jotka haluavat jäädä yöksi. Kesäiset tanssit ovat tietenkin parasta suomalaista kansanperinnettä, mutta Hirvensuulissa tanssitaan kesäkuukausien lisäksi kaikkina muinakin vuodenaikoina, sillä toiminta ympärivuotista.